Islandshästryttare

Nu är jag alltså Islandshästryttare, eller bara vanlig ryttare om man inte vill skilja isisar från alla andra hästar och ponnier. Var iväg och provred en 10årig valack idag. Vet inget alls om alla olika gångarter de har och har därmed ingen aning om han är 4 gångare eller 5 gångare. Han är i varje fall som helst minst 3gångare!  
Ägaren visade dock lite tölt och pass så jag antar att han är 5 gångare ? Vet dock inte hur bra de ska kunna tölta/passa för att räknas..men endå. Ni fattar!

URMYSIG häst! Verkligen! 142cm över havet och placerar sig därmed i topp över minsta häst jag ridit under detta halvår. (Red C och D ponnier i början av året) Snäll, pigg, positiv, sammarbetsvillig och lyhörd. Med ponnybus i ögonen..såklart. (; Såg lite spöken i buskarna när vi skrittade ut en sväng, men gjorde inte mer än skutta, kasta sig framåt och kika en extra gång. Inte ens när en älgmamma och hennes bebis sprang över stigen 50m framför oss gjorde han speciellt mycket (men när busken skakade lite så hoppade han minsann ) Behöver träna på att lugna ner sig, mycket halvhalter och halter vart det. Har han väl fått springa lite vill han helst springa hela tiden. Men stundvis jobbade han riktigt bra med hela kroppen, något stel bara..kan dock bero på att han inte är igångsatt och därmed saknar en del muskler.

Ägaren är lite yngre än mig, men det märks inte. Trevlig och kunnig tjej, något blyg kanske. Tränar och tävlar Isisgrenar på hobbynivå. Trevliga föräldrar som inte kunde speciellt mycket men de var intresserade och verkade vilja lära sig i alla fall. Urtrevligt stall där det verkar vara en härlig kompiskänsla mellan alla. Superfräscht var det också!

Ska prova att rida denna polle en månad så får vi se hur det blir sedan.
Wei!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0